sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Juntas, juntas

No, tämän viikonlopun aikana ei ainakaan tekemisestä ole ollut pulaa!

Perjantaina meillä oli koulussa English Day, josta voitte nähdä kuvia Facebookistani (https://www.facebook.com/Allenaattori). Koulun liikuntasali oli koristeltu Iso-Britannian, Australian ja Yhdysvaltojen mukaan sinisellä, punaisella ja valkoisella, ja jokainen luokka oli messumaisesti pystyttänyt oman kojunsa, jossa kertoivat jostain englanninkielisestä/Iso-Britannian vallan alla olleesta maasta. Oma luokkani kertoi Iso-Britanniasta kokonaisuudessa, mutta muut luokat esittelivät esim. Skotlantia, Kanadaa, Jamaikaa, Intiaa tai Australiaa. Luokat olivat valmistaneet maiden perinteisiä ruokia, valmistelleet tekstejä historiasta ja pukeutuneet kuuluisuuksiksi. Tämän lisäksi oppilaat ja opettajat olivat valmistelleet muutamia musiikkiesityksiä yms. kivaa. Taso ei ollut kovin korkea, mutta hyvä yritys kumminkin.

Myöhemmin päivällä/illalla/yöllä menin erään koulukaverini tykö viettämään illanistujaisia. Porukkaa paikalle saapui hyvin vähän, mutta mukavaa oli silti. Kaverini asuu Santiagoa ympäröivän vuoriston rinteellä, ja alue oli selvästi rikkaiden suosimaa. Kaverin kämpässä olikin neliöitä varmaan saman verran kuin meidän koulussa. Heillä oli myös oma kylpyamme, sauna, iso poreamme ja muuta mukavaa. Katsoimme elokuvan isolta kankaalta ja tilasimme pitsaa.

Eilen lauantaina menin yhdentoista aikoihin samaiselle vuorelle, tällä kertaa vähän ylemmäs, Rotary-tapaamiseen. Paikalla oli suuri määrä Rotary-ihmisiä, ja tapasin klubin henkilökuntaa ja muita rotareita. Sain myös kuukausirahani, joten selviän taas vähän aikaa.
Itsenäisyyspäivän lähestymisen huomasi, sillä jokapaikka oli koristeltu Chilen värein ja Cuecaa tanssittiin mielin määrin. Osallistuin myös perinteiseen Chileläiseen peliin, jonka nimeä en nyt muista. Pointti oli, että isohkoon aitaukseen päästettiin sika, ja minä kolmen Chileläisen kaverin kanssa yritin saada sikaa kiinni. Sählynpelaajan vikkelin jaloin nappasinkin sian ensimmäisenä, ja voitin limppaa ja empanadoja, perinteisiä Chileläisiä itsenäisyyspäiväleipomuksia, jotka ovat kuin taikinataskuja joissa on sisällä sipulia, lihaa ja oliivejä. Samalla kyllä rikoin lempifarkkuni, mutta oli se sen arvoista!
Sain myös vihdoin tavata Elinan lisäksi muitakin vaihto-oppilaita, ja aikaa kuluikin erittäin runsaasti ihan tuosta noin vaan. Muut vaihtarit olivat kaikki erittäin mukavia ja ihastuttavia persoonia, ja toivon että heidän kanssaan tulee vietettyä paljon aikaa vastaisuudessakin. Sovittiinkin jo uusia tapaamisia, mutta saa nähdä milloin kerkeää millekkään =)
Illalla Gastonin, hermanoni kaverit tulivat meille aloittelemaan hänen syntymäpäivänsä juhlintaa. Meno kuulosti olevan railakasta, mutten jaksanut mennä alakertaan seuraamaan humalaisten menoa rankan Rotarypäivän jälkeen. Puolen yön maissa he kumminkin lähtivät Santiagon yöhön, ja minä lähdin nukkumaan.

Tämä päivä on sunnuntaille tyypillisesti mennyt koneella istuessa ja löhötessä. Kävin myös kaupassa padresien kanssa, ja ostin suklaata, jota olen kaivannut jo pitkään. Kyllä nyt kelpaa <3. Illemmalla padren siskot tulivat käymään, ja esittäytymisen jälkeen sain kuulla että toinen heistä asuu etelässä, ja olemme nähtävästi menossa hänen luokseen vierailulle viikon päästä itsenäisyyslomalla. Ainakin jos oikein ymmärsin padren nopeaa espanjaa...

Kello on 23.04, Santiagossa kaikki hyvin.

7 kommenttia:

  1. Haha, kuulostaa hauskalta tuon sian nappailu :D onnea vaan voitosta :D

    VastaaPoista
  2. Tuo mulle mikropossu sieltä sitte ku tuut takas, jos siis tuut! Pliis janne pliis=) t. elämäsi rakkaus eiku

    VastaaPoista
  3. TOIVOTTAVASTI NE SUN LEMPPARIFARKUT EI OO NE PUNASET! :DDD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No arvaa vaan oliko niin! >:(

      Poista
    2. Otat kiltisti neulaa ja lankaa käteen (tai vielä parempaa jos niillä on ompelukone) ja korjaat ne housut :)
      Muuten kyllä kuulostaa kivalta menolta

      Poista
    3. Ei niistä tule enää kivat jos ne menee korjaamaan, ihan pölijän näkönen semmonen ompelujälki =/ Mutta katotaan

      Poista
  4. Päivitä tätä sun blogias joskus!
    Terveisin Sauvosaaren kuninkaat

    VastaaPoista